• Oznam o zápise do 1.ročníka ZŠ

          • Milí rodičia a budúci prváci !

            Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ Neporadza

             pre školský rok 2019/2020 sa uskutoční

            dňa 3. apríla 2019 (streda) v čase  14,00 - 15,30 hod.

            v budove základnej školy , na 1.poschodí v 1 triede.


            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Zápis je určený pre deti narodené od 1.9.2012 do 31.8.2013.


            Žiadosť o prijatie do základnej školy musí byť podpísaná oboma rodičmi. Ak žiadosť o prijatie nemôže byť v deň zápisu podpísaná oboma zákonnými zástupcami, je potrebné priniesť/poslať do školy neodkladne čestné prehlásenie rodiča, ktorý sa nemôže zúčastniť zápisu. Tlačivo si môžete prevziať v škole. Ostatné tlačivá sa vyplnia v škole pri zápise.

            Potrebné je priniesť so sebou Váš občiansky preukaz, rodný list dieťaťa.

            • Žiak plní povinnú školskú dochádzku v spádovej základnej škole (ZŠ v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt), pokiaľ si rodič nevyberie inú školu. Riaditelia základných škôl sú však povinní prednostne prijímať deti s trvalým pobytom v danom školskom obvode.
            • Pokiaľ chcú rodičia zapísať do ZŠ dieťa mladšie ako šesť rokov, sú povinní k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.
            • Ak dieťa ešte nedosiahlo školskú spôsobilosť, môže riaditeľ základnej školy rozhodnúť o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky o jeden školský rok. Týka sa to prípadov, ak dieťa pochádza zo sociálne znevýhodneného prostredia a rodič o to požiada alebo ak tento odklad navrhne materská škola, ktorú dieťa navštevuje, alebo na základe predchádzajúceho odporučenia zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, a to vždy s informovaným súhlasom rodiča. Žiadosť o odklad povinnej školskej dochádzky musí byť podpísaný oboma rodičmi. Súčasťou žiadosti rodiča o odklad povinnej školskej dochádzky musí byť odporučenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a zároveň odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak riaditeľ rozhodne o odklade, dieťa bude navštevovať materskú školu.​​​​​​​