• Výlet na bicykloch

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet na bicykloch.

            Dňa 20.6.2024 sa uskutočnil, náš už tradične obľúbený, výlet na bicykloch na faru do Dolných Motešíc. "Vietor vo vlasoch" máme radi všetci a s pánom farárom je vždy sa o čom porozprávať. Deti si opiekli špekáčky, slaninku, objavili v pivnici netopiera, preskúmali "čarovnú" povalu a nakŕmili barančekov. Ďakujeme za krásny čas !

          • Školský výlet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet.

            Koncoročný školský výlet je dôležitou súčasťou školského roka, ktorý deti poteší a zároveň sa niečo nové naučia. Ten náš sa uskutočnil dňa 14.6.2024. 1.miesto ktoré sme navštívili sa nachádzalo v prekrásnom prostredí Smolenického zámku. VČELCO. Počas exkurzie deti spoznali svet včiel a ich úžitok pre človeka, časti tela včely medonosnej. V krátkom filme uvideli všetky činnosti, ktoré počas svojho života včely vykonávajú. Videli a ochutnali sme včelie produkty. Počas prehliadky spoznali históriu včelích úľov a plástov na rámikoch. Nakoniec si v tvorivej dielni vyrobili sviečku a v obchodíku kúpili medové darčeky pre svojich blízkych. 2. miesto nás preskúšalo vo vedomostiach o dopravnej výchove. Čochvíľa sú tu prázdniny a bicyklovanie patrí k letu. Navštívili sme dopravné ihrisko RM JET v Trnave. Po teoretickej časti, realizovanej v učebni, ktorej cieľom bola prevencia dopravnej nehodovosti detí, čakala deti praktická časť v exteriéri dopravného ihriska. Na šliapacích pedálkár Berg a bicykloch si precvičili získané teoretické vedomosti. 3. zástavka bola Trnava - park, Bernolákova brána, hradby, Trojičné námestie, občerstvenie v pizzérii a nákupy v Action. Unavení, so spevom , a super zážitkami sme sa vo večerných hodinách vrátili domov.

          • Deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

            7.6.2024 v poobedných hodinách od 15:00 hod sa, v spolupráci ZŠ, MŠ a Obecným úradom Neporadza, uskutočnil na futbalovom ihrisku Deň detí.

          • ARAKOVO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ARAKOVO.

            V piatok 7.6.2024 naši žiaci zažili jedinečnú možnosť sa stretnúť s exotickými vtákmi - rôznymi druhmi Ara ( Ara ararauna, Ara arakanga, Ara zelenokrídla, Ara vojenská, Ara kaninda, Ara hyacintová, ale aj Ara harlekýn, či Ara calico), Kakadu bielym a Kakadu žtlochocholatým. Všetkých sme si mohli vziať na ruku, pohladkať, odfotiť sa s nimi a tiež ich kŕmiť. Každý papagáj mal svoje meno a svoju osobnosť. Skoro všetky vedia rozprávať, napodobňujú rôzne zvuky, pískanie, smiech alebo dokonca psí štekot. Ary a kakadu milujú rôzne semienka, orechy a ovocie. Hlavne hrozno a jablká. Dokonca majú radi aj čili! No nemôžu avokádo - je pre nich vysoko jedovaté. V zajatí sa ary dožívajú priemerne okolo 50 – 60 rokov, pri dobrej starostlivosti sa však vedia dožiť aj 80 rokov a viac. Kakadu sa dožívajú okolo 60 rokov. Vo voľnej prírode sa však mnohokrát nedožijú ani dospelosti (5 -7 rokov), nakoľko ich život ohrozujú predátori, domorodí lovci, pytliaci a výrub dažďových lesov. Ďakujeme ! Deti sa rýchlo osmelili a s každým sa chceli odfotiť alebo nakŕmiť!

          • Športová olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športová olympiáda.

            Dňa 31.mája 2024 žila naša škola športovým duchom. V tento deň sa uskutočnila športová olympiáda medzi školami :ZŠ Neporadza, ZŠ Bobot, ZŠ s MŠ Dubodiel a ZŠ s MŠ Veľká Hradná - 34.ročník, ktorú otvorila pani riaditeľka školy. Nechýbala ani naša tradičná olympijská hymna, ktorú si deti zaspievali. Po rozdelení súťažiacich do kategórií 1. a 2.ročník chlapci a dievčatá, 3. a 4.ročník chlapci a dievčatá podľa jednotlivých disciplín sa začalo veľké športovanie. Športová olympiáda začala najprv tradičnými športovými disciplínami - beh na 60 m, hod do diaľky kriketovou loptičkou a skok z miesta do diaľky. Po disciplínach sme si zahrali turnaj vo vybíjanej - dievčatá a turnaj vo futbale - chlapci. Zdravé súperenie, vytrvalosť žiakov a hlavne dodržiavanie pravidiel fair-play motivovalo súťažiacich podať čo najlepšie výkony. Bola výborná organizácia a spolupráca učiteliek, rodičov a OÚ Neporadza, obdivuhodné výkony detí, fantastická atmosféra, deti majú zážitky na celý život.

            Ďakujeme všetkým zúčastnením !!!

          • Pracovné vyučovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pracovné vyučovanie.

            Na pracovnom vyučovaní v stredu 29.5.2024 si mali žiaci 3. a 4.ročníka doniesť podľa vybraného receptu suroviny na ovocno-zeleninové smoothie. Urobiť ovocné smoothie nie je nič zložité, takže to deti zvládli aj sami. Najprv si pekne pokrájali ovocie, pridali trošku džúsu či mlieka (mandľové, kokosové alebo kravské) a potom šup do mixéra. Mňamky, smoothie boli fantastické - naservírované potom odniesli ochutnať aj ostatným spolužiakom a pani učiteľkám.

          • Návšteva obecnej knižnice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva obecnej knižnice.

            Dňa 29.5.2024 sme navštívili našu obecnú knižnicu. Pani knihovníčka Iveta Mazáňová žiakom pripravila podujatie, na ktorom sa rozprávali o encyklopédiách, kde nájsť register v knihe, čo je titulná strana a ako vyhľadávať informácie.

          • Chemická show

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chemická show.

            Vo štvrtok 23.5.2024 k nám zavítali chemici zo Spoznávaj vedu, ktorí žiakom ukázali a dali im možnosť spoznať vedu trochu inak. A to zábavnou formou. Predvádzali rôzne chemické reakcie sprevádzané úžasnými vizuálnymi efektmi. Úžasné, ďakujeme!

          • Čítanie v tráve

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítanie v tráve.

            Na čítanie si nájdeme čas vždy - aj na školskom dvore. Bolo krásne počasie, po veľkej prestávke, a najedený. Každý žiak si našiel miesto v tráve na čítanie svojich kníh.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

            V piatok 10.mája 2024 si naši žiaci pod vedením pani učiteliek a pani vychovávateľky pripravili krásny kultúrny program ku Dňu matiek. Program pozostával z piesní, tancov, básničiek ,ktoré potešili všetky mamičky. Žiaci, ktorí navštevujú spev a hru na harmoniku zo SZUŠ Trenčianske Teplice vdýchli programu správny umelecký zážitok.