• Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v umeleckom prednese. V tomto roku sa uskutočnil jubilejný 70. ročník. A práve v deň narodenia Pavla Országha Hviezdoslava - 2.2. 1849 sa uskutočnilo v obecnej knižnici školské kolo. Komisia, pozostávajúca z dvoch pedagogičiek a pani knihovníčky Ivety Mazáňovej, určila na konci súťaže víťazov v umeleckom prednese:

            Poézie:

            1.miesto: Linda Bartošová

            2.miesto: Emma Sophia Schmieder

            3.miesto: Alžbetka Gešvantnerová

            Próze:

            1.miesto: Nela Sedláčková

            2.miesto: Nikolka Chudá

            3.miesto: Kristínka Panáková

            Pochvaly za pekný prednes získali: Liliana Richtárechová, Šimon Salva a Jakubko Panák.

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            V stredu 31.1.2024 bol neobyčajný deň. Po rannom rozdaní polročného vysvedčenia, teda výpisu hodnotenia za uplynulý polrok, a sebahodnotení sa žiakov, nás už čakala vyzdobená cvičebňa. Žiaci si ju s pani učiteľkami vyzdobili balónmi, girlandami, škraboškami už deň predtým. A nechýbal veľký nadpis: KARNEVAL. Konečne prišiel ! Boli sme nedočkaví, kedy sa prezlečieme, namaľujeme a stanú sa z nás superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice…Zahrali sme si niekoľko hier a dostali sme sladkú odmenu. Keď sme si všetci navzájom poobdivovali masky (Nelka si sama vyrábala psíka!) a unavili sa pri tancovaní a súťažení, silu sme neskôr nabrali z chutného obeda, ktorí nám pripravili pani kuchárky. Boli masky, veľký bál, bol to super karneval !

          • Pracovné vyučovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pracovné vyučovanie.

            V rámci hodiny pracovného vyučovania sa naši tretiaci a štvrtáci učia rôznym vedecko-technickým zručnostiam. Ak by sme mali definovať tak PVC zahrňuje široké spektrum pracovných činností a technológií, vedie žiakov k získaniu základných užívateľských zručností v rôznych oblastiach ľudskej činnosti a prispieva k vytváraniu životnej a profesijnej orientácie žiakov. Pracovné vyučovanie sa zameriava na praktické pracovné návyky a doplňuje celé základné vzdelávanie o dôležitú zložku nevyhnutnú pre uplatnenie človeka v ďalšom živote a v spoločnosti. Na fotografiách je zachytená výroba domácich nátierok podľa daného receptu. Úlohou mladších žiakov bolo potom zistiť, aká je to nátierka. Už môžeme prezradiť: rybacia, syrová a vajíčková. Mňamky !

          • Vianočná besiedka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka.

            Dňa 15.12. si žiaci s pomocou pani učiteliek pripravili pre svojich rodičov a súrodencov Vianočné pásmo plné vianočných piesní, kolied, tanca, básničiek a divadelnej scénky - rozprávky o Snehulienke. Odmenou pre nich bol potlesk rodičov a úsmevy na tvárach ich najbližších.