• Imatrikulácie prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácie prvákov.

            Milou tradíciou v našej škole sa stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých" žiakov, čiže imatrikulácia, ktorá sa uskutočnila dňa 25.10.2023 o 13:30 hod. v ŠKD. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov museli splniť tri úlohy v každom mestečku ( Písmenkovo, Číselkovo a Zelovoc) krajiny Objaviteľov a zdolať Sloniu dráhu. Za pomoci našich žiakov štvrtákov, prváci zložili slávnostný sľub, po ktorom pani riaditeľka každého prváčika slávnostne pasovala za žiaka našej školy.

          • Divadelné predstavenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie.

            Dňa 25.10.2023 nás navštívilo divadlo Bábadlo s predstavením Kráľ drozdia brada. Spolu s nami si bábkové divadelné predstavenie jedného herca prišli pozrieť aj naši škôlkari. Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden kráľ a ten mal dcéru, teda princeznú. Bývali spolu vo veľkom zámku. Zo zámockej veže bol výhľad na velikánske hory, za nimi sa rozprestierali šíre polia a strašne veľa vody. V hore rozváňalo čerstvé drevo. Keď drevorubači zavolali „hohohó“ , sedliaci im odpovedali „ ohohó“ a zavše sa pridali aj rybári „ johohó“. Tak to bolo v tejto krajine. Veľmi prívetivo, veľmi vľúdne, ako v rozprávke. A taký bol aj kráľ, veľmi prívetivý a veľmi vľúdny. Ale princezná bola celkom iná. Predstavenie nabádalo deti zapojiť sa do akcií odohrávajúcich sa na javisku, vťahovalo ich do deja. Deti boli nenásilnou formou motivované k spolupráci s hercom a zúčastňovali sa na rozhodovaní v dejovej línii rozprávky.

          • Jesenné tvorenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné tvorenie.

            Jeseň pani bohatá, farbí lístie do zlata. Aj naši žiaci jesennú krásu preniesli do svojich výtvorov. Chodby sme si krásne vyzdobili aj vďaka šikulkám - pani učiteľkám. No a jesenné čaro sme preniesli aj do rodín žiakov, kde vznikli nádherné výtvory. Tešíme sa z každého jedného. Posledný deň pred prázdninami si žiaci, pri hlasovaní, určili víťaza súťaže Jesenné tvorenie a stala sa ňou: Lilianka Richtárechová z 3.ročníka - Domček z tekvičky.

          • Zber papiera

          • Výhercovia jesenného zberu papiera:

            1.miesto : Veronika Kopecká z 1.roč. (250 kg )

            2.miesto: Alžbetka Gešvantnerová z 2.roč. (160 kg )

            3.miesto: Nikolka Chudá z 3.roč. ( 98 kg )

             

            4.miesto: Tomáško Peťovský z 2.roč. ( 40 kg )

            5.miesto: Kristínka a Jakubko Panákovci z 3. a 2.roč. ( 26,7 kg )

            6.miesto: Lilianka Richtárechová z 3.roč. ( 15 kg )

            7.miesto: Linda Bartošová z 1.roč. ( 7,5 kg )

            8.miesto: Emmka Sophia Schmieder z 2.roč. ( 6,6 kg )

            Srdečne všetkým gratulujeme, každý získava odmenu a diplom. Najväčšou odmenou je pre nás to, že touto malou aktivitou prispievame k ochrane prírody, našich lesov.