• Rozlúčka so štvrtákmi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka so štvrtákmi.

            Predposledný deň v škole 29.6.2023 sme ukončili rozlúčkou so štvrtákmi. „Začali ste maličkí, teraz ste už veľkí. Najviac ste však podrástli v očiach pani učiteľky...“ Milí naši štvrtáci… Štyri roky nášho spoločného putovania ubehli veľmi rýchlo. Z malých vyplašených prváčikov sú dnes veľké štvrtácke osobnosti. Preto Vám, milí štvrtáci, prajeme, aby ste v každej chvíli svojho života mali na pamäti, že všetko sa dá zvládnuť… Spomeňte si na svoje začiatky, prvé písmenká, prvé napísané riadky… Každá skúška, pred ktorou raz budete stáť, sa dá vyriešiť: s vytrvalosťou, ochotou a láskou. Do Vašich ďalších dní Vám prajeme veľkú chuť do práce a vytrvalosť ísť za svojím cieľom až do úspešného konca. Máme Vás rady… Vaše pani učiteľky Tr. uč. Mgr. Miroslava Kasalová, Mgr. Margaréta Matúšová a Ľubica Tunegová PS: Milý čitateľ, vo fotogalérii môžeš nahliadnuť do našej malej rozlúčkovej slávnosti,... : )

          • Lesná pedagogika

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika.

            V utorok 27.6.2023 naši žiaci strávili príjemné dopoludnie s pracovníkmi Lesov SR. V areáli školy mali pre deti pripravené stanovištia, na ktorých sa dozvedeli veľa zaujímavých vecí z našej okolitej prírody. Rozprávali sme sa o vysokej zveri - párnokopytníkoch: jeleňovi, srncovi a danielovi, a ich "rodinkách". Vypočuli sme si zvuky týchto zverov a naučili správne priradiť stopy. Priraďovali sme stopy k zvieratkám : diviaka, medveďa, líške, vlkovi, bobrovi, rysovi... . Páčila sa nám streľba z luku na terč a repasovaný jazvec a lišiak. Lišiaka z Neporadze, ktorý dlhé roky lovil sliepočky v našom okolí ulovila práve naša návšteva - poľovníčka Miška.

          • Bájky trochu inak

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bájky trochu inak.

            V pondelok 26.6.2023 nás pani knihovníčka Ivetka Mazáňová vtiahla do sveta bájok. Veľmi pútavo a zaujímavo, vďaka aktivitám a plánu, si žiaci precvičili čítanie s porozumením, prácu v skupine, kreativitu a sústredenosť. Ako odmenu za všetky splnené úlohy z plánu získali DARČEKOVÚ POUKÁŽKU na zmrzlinu/ nanuky. Ďakujeme za krásne dopoludnie !!!