• Školský výlet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet.

            Koniec školského roka prináša so sebou výlety, exkurzie, hry na dvore i v prírode. A tak aj my sme v piatok 23. 6. 2023 nasadli zavčas ráno do výletného autobusu a vybrali sa do Bratislavy. Po príchode do Bratislavy nás čakala "expedícia" za poznaním vesmíru vo výstavisku INCHEBA EXPO - Cosmos discovery. Videli sme prehliadku najzaujímavejších udalostí z oblasti kozmonautiky, viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR. Na konci prehliadky deti čakal Cosmoscamp, kde si mohli vyskúšať výcvik kozmonautov a prežiť najmodernejšie 3D technológie. Druhou zastávkou bol Bratislavský hrad a parlament. V tieni stromov sme sa vyšantili na detskom "hradnom" ihrisku. Osviežili vodou a pešo sa odtiaľ dostali smerom dole do historickej časti Bratislavy. Videli sme Dóm sv. Martina, kde bola korunovaná Mária Terézia, Slovenské národné divadlo, galériu. Po občerstvení v Mc Donalde sme si nakúpili darčeky, suveníry. Poslednou zastávkou bolo prírodovedné múzeum.

          • Čítam, čítaš, čítame...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítam, čítaš, čítame....

            Celoročný projekt "Čítam, čítaš, čítame..." sme ukončili dňa 22. 6. 2023 vyhodnotením najlepšieho čitateľa a čitateľky našej ZŠ. Stali sa nimi: Samuel Bartoš, zo 4.ročníka a Kristínka Panáková, z 2.ročníka. Získali krásne knižky a diplom. Ocenení boli aj tí, ktorí sa snažili a prečítali aspoň 1 - 3 knižky počas školského roka. V závere by som len spomenula ako dôležité je pre deti čítať. Jednoducho, knihy sú skvelé. Nielenže deťom otvárajú bránu k múdrosti a rozširujú ich obzory, robia ich aj lepšími ľuďmi, parádne si pri nich oddýchnu. Čítanie kníh udržiava slovnú zásobu. Podporuje ich uvažovanie, kritické myslenie, sústredenie. Dobré knihy podporujú empatiu, sociálne vnímanie a zvyšujú emočnú inteligenciu, čo všetko vedie k dlhšiemu životu. Pred nami sú dva mesiace prázdnin, tak šups, berte do ruky knihu a čítajte – je jedno, aká to detská kniha bude. Hlavne čítajte !!!

          • Medzinárodný deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

            1.jún patrí deťom, a ani u nás sme nelenili a pekný deň sme pre naše ratolesti pripravili.

            Konal sa v spolupráci :Obecný úrad so ZŠ a MŠ Neporadza v sobotu 17.júna 2023 na futbalovom ihrisku. Takmer celodenný program začal oficiálne o 14:00 hod. Program otvoril pán moderátor Horák, ktorý bol zároveň aj naším DJ-om. Na ihrisku boli pripravené rôzne stanovištia, kde si deti precvičili svoju šikovnosť. Na začiatku podujatia bola registračka. Každé dieťa sa zapísalo a dostalo kartičku s jednotlivými stanovišťami:

            1. hod na cieľ

            2. prekážková dráha

            3. pavučina

            4. tvorivé dielničky

            5. daj gól

            6. fúrik a prenos lopty po dráhe

            7. skákanie vo vreci

            8. uhádni skryté predmety

            9. lov štuplíkov

            10. horolezecké súťaže - ruky/nohy, lezenie po strome, po lane a streľba na strašiaka, ktorá bola odmenená papierovou ružou.

            Samozrejme nechýbalo deťom občerstvenie v podobe hot-dogu, francúzskych palaciniek, guláša. Naši najmenší dobrovoľní hasiči predviedli ich útok a veľkí hasiči zase pobavili deti svojou aktivitou a súťažou. Mohli si vyskúšať držať hasičskú striekačku a trafiť s ňou na cieľ. Radosť v detských očiach vyčarili dve maliarky Veronika a Nelka, ktoré namaľovali deťom na tváričky krásne obrázky. Aj napriek vetru v podvečerných hodinách nás obveselil Mr. Bubble so svojou bublinkovou show. Deti sa počas dňa vyšantili v skákajúcich hradoch. No a záver patril letnému kinu - rozprávke, ktorú pán starosta premietol na plátne.

            Deti prežili pekné popoludnie a večer, a určite si odniesli domov veľa zážitkov.

            Ďakujeme za spoluprácu pri stanovištiach aj našim skvelým rodičom - maminám: Veronike, Monike Ch., Monike S., Julke, Alenke, Žanete, Renáte (ospravedlňujem sa ak som na niektorú zabudla) , ktoré ochotne prišli a pomáhali, kde sa dalo :). A ďakujeme aj naším bývalým žiakom - dnes sú už deviataci: Timejke, Peťkovi za ich ochotu prísť, pomôcť a spomenúť si na časy minulé :).

          • Plavecký výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik.

            V dňoch 12.6. - 16. 6. 2023 sa naša škola zúčastnila základného plaveckého výcviku. Konal sa v mestskej plavárni Bánovce nad Bebravou. Každým dňom si žiaci zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Snažili sa a robili pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Boli disciplinovaní, snaživí. Absolvovali inštruktáž o dýchaní vo vode, splývaní a o technikách plávania - kraul, znak. Na konci dostali "mokrý" diplom, a odmeny v súťaži v kraule.

          • Medzinárodný deň detí

          • Obecný úrad , ZŠ a MŠ Neporadza

            pozývajú všetky deti

            na MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

            17. júna 2023

            o 14:00

            na futbalové

            ihrisko

             

            PROGRAM

            DJ – Horák: od 14:00

            maľovanie na tvár

            nafukovacie hrady

            horolezci, záchranári so sanitkou

            hasičský útok mladých hasičov z Neporadze

            športové a tvorivé aktivity: 14:30 – 17:30

            (každé zúčastnené dieťa čaká prekvapenie)

            Mr. Bubble so svojou show: 17:30 – 18:15

            večerné kino pre deti

             

            OBČERSTVENIE

            pre deti a dospelých

            Hot – dog,

            francúzske palacinky,

            hranolky, guláš

            kofola, minerálna voda

             

          • Športová olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športová olympiáda.

            Naša tradičná Športová olympiáda, medzi štyrmi základnými školami z Neporadze, Dubodiela, Veľkej Hradnej a Bobota, sa tento rok konala 2.júna na futbalovom ihrisku Bobot. Žiaci sa mohli zapojiť do každej súťaže, a tak zabojovať o svoju medailu. Súťažilo sa v skoku do diaľky, v behu na 60 m, v hode loptou do koša, v skoku vo vreci, v slalome s loptičkou medzi kužeľmi. Chlapci si vyskúšali svoje sily vo futbale a dievčatá vo vybíjanej. Po dobrom občerstvení (guláš, koláčiky) prišlo slávnostné vyhodnotenie s odmenami. Futbal / chlapci / - 4.miesto Vybíjaná / dievčatá / - 3.miesto Sonka Kopecká - 2.miesto/kategória 3.-4.roč.- v behu na 60 m Leo Tunega - 1.miesto/kategória 3.-4.roč.- v skoku vo vreci Nikolka Chudá - 2.miesto/kategória 1.-2.roč.- v behu na 60 m 3.miesto/kategória 1.-2.roč. - v skoku do diaľky Lilianka Richtárechová - 2.miesto/kategória 1.-2.roč. - v slalome s loptičkou 3.miesto/kategória 1.-2.roč. - v skoku vo vreci Kristínka Panáková - 2.miesto/kategória 1.-2.roč.- v hode na cieľ Všetkým súťažiacim gratulujeme za ich podaný výkon a účasť v súťažiach !

          • Medzinárodný deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

            Každé dieťa sa teší na svoj sviatok. Či už sú to meniny, narodeniny alebo Deň detí. A vo štvrtok 1.6. práve jeden takýto sviatok bol. Všetky deti ho dobre poznajú a veľmi sa naň tešia. Medzinárodný deň detí je sviatkom, ktorý oslavujeme v škole tradične už každý rok. Po tretej hodine si deti dojedli desiaty, nabrali veľa energie a s dobrou náladou sa presunuli do tvorivého kútika, kde si vyrobili antistresovú hračku. Športové aktivity ich čakali na školskom dvore. Tam si vyskúšali rôzne súťaže, pri ktorých sa veselo zabávali. Triafali na basketbalový kôš, liezli po lane, pomocou penového slíža hádzali balóny do prádlového koša. Na záver boli obdarení sladkou odmenou.

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie zberu papiera.

            31. mája sme vyhodnotili jarný zber papiera. Prispeli sme aspoň malou "kvapkou" k záchrane našich stromov. Spolu sa vyzbieralo 515 kg papiera. Každý zúčastnení bol odmenený vecnou a sladkou odmenou, Umiestnenie: 1.miesto: Kristínka Panáková 2.miesto: Nikolka Chudá 3.miesto: Lilianka Richtárechová 4.miesto: Nelka Sedláčková 5.miesto: Tomáško Peťovský 6.miesto: Emmka Sophia Schmieder 7.miesto: Samuel Bartoš Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do zberu papiera ďakujeme !