• Vianočná besiedka v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka v škole.

            Vianoce sú najkrajším sviatkom v roku. Pravou vianočnou atmosférou dýchala aj naša škola, už od samého rána 22.12.2022. Vôňa medovníkov sa šírila celou budovou. Popri pečení sme počúvali vianočné piesne, tvorili - deti si vyplietli panáčikov, namaľovali Vianoce na spoločný papier, zasúťažili vo Vianočnom kvíze. Porozprávali sme si o rôznych vianočných zvyklostiach, pomaškrtili na ovocí a našich vyzdobených medovníčkoch. Po výbornou sviatočnom obede (ďakujeme pani kuchárky) sme sa poponáhľali naspäť do školy, kde si deti našli pod stromčekom prekvapenie, ktorým boli športové hry, hračky. Bolo to radosti ! Vidieť radosť, smiech v detských očiach je to najkrajšie na svete :) 

            … takto šťastne sme prežili predvianočné a predprázdninové obdobie.

          • Vianočná akadémia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná akadémia.

            Vážení rodičia a milé deti !

            V nedeľu 18.12.2022 sa v kultúrnom dome uskutočnila Vianočná akadémia.

            Atmosféra bola fantastická, vo fotoalbume si môžete pozrieť fotky z vystúpenia našich žiakov.

            Prajeme Vám krásne prežitie vianočných sviatkov plných pohody v kruhu svojich najbližších

            a šťastný a úspešný nový rok 2023.

            Nech je naplnený hlavne zdravím, pokojom, radosťou, láskou a dobrými vzťahmi.

             

          • Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

            Tak ako každý rok, aj tento, si na nás dobrý strýčko Mikuláš spomenul a 5.12.2022 ,trošku skôr - vraj má veľa práce, nás spolu s našimi škôlkármi navštívil.

            Mikuláš s čertíkom naše deti trošku preverili, či sa učia, poslúchajú a tí to mali možnosť dokázať peknou básničkou a pesničkou... Veru, už sa nám to tu začína „zvianočnievať“... A práve teraz je ten najlepší čas zamyslieť sa nad zmyslom týchto tradícií, aby sa z nich nevytratilo čaro a láska...

            Milí naši žiaci, rodičia. Želáme Vám, aby sa Vám v tomto predvianočnom zhone podarilo trošku spomaliť, myslieť viac jeden na druhého a spomenúť si na tých, ktorí potrebujú naše milé slovo, či chvíľku pozornosti. Užite si tieto vzácne chvíle v pokoji a s úsmevom na perách...

          • Vianočné trhy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy.

            V tomto predvianočnom čase v spolupráci s OÚ a MŠ Neporadza sme si opäť mohli dňa 4.12.2022 v čase od 15:00 hod. "vychutnať" naše tradičné Vianočné trhy. Okrem krásnych handmade výrobkov od rodičov detí ZŠ, MŠ  a pani učiteliek , ktorými sa zasypali stolíky, sa návštevníci posilnili výbornou kapustnicou, hotdogmi, i vianočným punčom. Atmosféru doladila príjemná hudba. No a hlavným klincom programu bol príchod Mikuláša na koči o 18:30 hod. pred kultúrnym domom. To bolo radosti !  Nálada bola výborná, deťúrence vyšantené, kupujúci i predávajúci boli spokojní ! 

            Veľká vďaka všetkým !

          • Mobilné planetárium

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Planetárium.

            Dňa 29.11.2022 o 10:00 hod. k nám zavítalo Mobilné planetárium - tzv. sférické premietanie vzdelávacieho programu, v rámci ktorého sa mladšie ročníky mohli naučiť a tie staršie ročníky zopakovať základné javy z astronómie - napr. prečo sa na Zemi strieda deň a noc, ako sa nazývajú fázy mesiaca, ako sa volajú planéty Slnečnej sústavy či najznámejšie súhvezdia a to vďaka rozprávke, zážitkovému premietaniu. Ďakujeme !