• Tekvičkové tvorenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvičkové tvorenie.

            Prišlo k nám "babie leto" a s ním aj rodinné jesenné tvorenie spojené s vyrezávaním tekvíc. Do školy deti nosili posledné októbrové týždne tekvičky rôznych tvarov, veľkostí, farieb, ktoré sa po vyrezaní zmenili na zubaté, ušaté, okaté, ale i minidomčeky a na rozprávkové bytosti. Tekvičkami sme si ozdobili altánok. Každý, kto sa zúčastnil tejto tvorivej činnosti získal vecnú i sladkú odmenu. Ďakujeme :) 

          • Deň jablka 21.10.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka 21.10.2022.

            Každý deň jablko, od lekára ďaleko…hovorí ľudová múdrosť.

            Aj tento rok si naši žiaci v rámci zdravej výživy pripomenuli Deň jablka. Celý deň  bolo všade cítiť vôňu jabĺčka. Deti mohli prísť do školy poobliekané vo farbách jablka. Čakal ich kopec aktivít, zábavy,  ale aj poučenia. Našim cieľom bolo u detí hravou formou podporiť konzumáciu ovocia, poznať vitamíny.
            Deťom sa zábavný a chutný jablkový deň veľmi páčil.  Všetko sa začalo na slovenskom jazyku a matematike. Deti s chuťou počítali, vyfarbovali vybrané slová, slabiky a čítali príbeh o jabĺčku. Aktivitami sme pokračovali aj v ŠKD, kde pani vychovávateľka deťom pripravila super jablkové súťaže. No a na záver dňa sme si pochutili na jablkových koláčikoch od mamičiek. Veď maškrtiť sa dá aj zdravo. Poslednou úlohou každého žiaka bolo odovzdať hlas ( lístoček) koláčiku, ktorý mu najviac zo všetkých chutil alebo vizuálne zaujal. 

            Každý, kto sa zúčastnil pečenia jablkového koláča bol odmenený vecnou cenou, diplomom. 

          • Do školy na bicykli

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Do školy na bicykli.

            Celoslovenská kampaň Do školy na bicykli je opäť tu, tentoraz v jesennom termíne do 28. októbra 2022. Prihlásili sme aj našu školu. Môžeme tým získať pekné vecné ceny a zároveň podporíme zdravé, zábavné a ekologické dochádzanie do školy! Naše "bicyklovanie" začalo už o čosi skôr, od 10.10.. Žiaci, ktorí prišli v tomto týždni na bicykli, získali za každý deň kartičku - samolepku s fotkou Petra Sagana. Na záver týždňa, v piatok 14.10., sme deťom pripravili malý výlet na bicykloch do Dolných Motešíc spojený so súťažou - slalomom na bicykli :)  

            P.S.: Kampaň pokračuje ešte aj budúci týždeň od 17.10. do 21.10.2022 !  

          • Beseda s colníkmi z Trenčína

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s colníkmi z Trenčína.

            Dňa 11.10. navštívili našu školu colníci z finančnej správy Trenčín. Spolu s deťmi z MŠ sme sa stretli na školskom dvore. Hneď na úvod nám vysvetlili, aká je práca colníkov. Deťom ukázali aj zbrane a psíkov Akima a Hačiho, ktorí im pomáhajú  pri práci. Predviedli nám  ukážku ako psík dokáže odhaliť skryté drogy .To sa deťom veľmi páčilo. Na záver si mohli všetky deti prezrieť auto colnej správy a zodpovedať na otázky pani colníčky , za čo boli odmenení malým darčekom.

          • Imatrikulácie prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácie prvákov.

            Milou tradíciou na našej škole sa stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých" žiakov, čiže imatrikulácia.

            Dňa 5.10.2022 sme sa všetci po výdatnom a chutnom obede stretli v cvičebni. Na začiatku slávnostného programu nás bubeníček Radko svojim bubnovaním a ohlásením: " Na známosť sa všetkým dáva ..." uviedol do rozprávky. Moderátor Leo vyspovedal zase prvákov, no a kastelán Samko im za splnenie každej úlohy podával kľúč od komnát poznania. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov, museli splniť šesť úloh. Postupne prešli komnatami: Rozprávkovo, Písmenkovo, Číselkovo, Tvorivým svetom, Dobrým postrehom a dokonca aj Ponožkovom. V Ponožkove mali naši prváci za úlohu vytriediť ponožky podľa páru a zavesiť ich pomocou štipčeka na šnúru. Potom, za pomoci pani triednej učiteľky Matúšovej, prváci zaspievali Prvácku hymnu a  zložili slávnostný sľub. Po sľube pani učiteľka každého prváčika slávnostne pasovala za žiaka našej školy. Keďže deti všetky úlohy splnili, boli odmenené milým darčekom.

            Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov :)  a úspechov v škole !   

          • Jesenný zber papiera

          • Oznamujeme žiakom, rodičom a priateľom školy, že od 19.9. do 19.10. je na našej škole vyhlásený zber papiera. Väčšie množstvo papiera (nad 15 kg) sa odovzdáva v zberných surovinách vo Svinnej /bývalé ČAĎU/. Pri odovzdaní si zoberiete od pracovníka lístok s množstvom odovzdaného papiera a ten žiak odovzdá pani učiteľke. Na konci mesiaca bude zber vyhodnotený a najúspešnejší žiaci odmenení vecnými cenami.

            Je potrebné viazať zvlášť papier a zvlášť kartón. Ďakujeme !