• Otvorenie šk.roka 2020/2021

          • Otvorenie nového šk.roka 2020/2021 sa bude konať  2. 9. 2020 o 8:00 hod v budove školy.

            K otvoreniu školského roku si žiaci prinesú:

            • rúško
            • prezúvky
            • Pred vstupom do školy každý žiak odovzdá svojmu triednemu učiteľovi vyplnený a rodičom podpísaný zdravotný dotazník a následne mu bude odmeraná teplota. Bez dotazníka nesmie dieťa vstúpiť do budovy školy a odchádza v sprievode rodiča domov.

            Žiaci 1. - 4.ročníka dostanú, po príhovore pani riaditeľky, domov na vyplnenie (zákonným zástupcom) a následné odovzdanie 3. 9. 202O:

            • Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD
            • Súhlas zákonného zástupcu
            • Prihlášku na stravovanie

            UPOZORNENIE!

            Rodičia žiakov 2. – 4. ročníka nebudú mať povolený vstup do budovy školy.

            (V súlade s opatreniami UVZ SR prijatými v súvislosti s ochorením COVID- a nariadením Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR platia nasledovné obmedzenia.)

            Vyučovanie, činnosť školského klubu, obedy začínajú odo dňa 3. 9. 2020.

            Pozor zmena !!!

            Začiatok vyučovania je od 7.45 hod.

             

            1. hodina       7,45 h. – 8,30 hod.         prestávka 15 min

            2. hodina       8,45 h. – 9,30 hod.         prestávka 20 min

            3. hodina       9,50 h. – 10,35 hod.       prestávka 10 min

            4. hodina      10,45 h. – 11,30 hod.      prestávka 10 min

            5. hodina      11,40 h. – 12,25 hod.      prestávka 30 min (obed)

            6. hodina      12,55 h. – 13,40 hod.      ŠKD

             

          • Letné prázdniny

          • Ďakujeme našim žiakom za ich elán a snahu a rodičom za spoluprácu.

            Prajeme Vám krásne leto, veľa slnečných dní a zaujímavých zážitkov.

            Prežívajme ho podľa možnosti vonku a hlavne všetci bez úrazov, aby sme sa tu

            2. septembra 2020 o 8:00 hod. zdraví a plní chuti do práce opäť stretli.

             

            Vaše pani učiteľky

          • Voda je náš kamarát

          • 29.6. Posledný deň školy sme si spríjemnili vodnými hrami a maxi bublifukom. Škoda však, že nám počasie nedovolilo ďalej pokračovať. No aj tak sme sa zabavili. 

          • Vyhodnotenie súťaží

          • 29.6. Ku koncu roka nám zostalo zopár nevyhodnotených súťaží, a tak sme spolu s pani knihovníčkou vyhodnotili Osmijanka, Najlepšieho čitateľa, ale aj najkrajšiu básničku. Tým najlepším gratulujeme! 

          • Časopis Veverička

          • 26.6. V súťaži v tvorbe školských časopisov sme boli zaradení do bronzového pásma. Naši žiaci získali malú odmenu za ich snahu a my dúfame, že v tvorbe časopisu sa budeme stále zlepšovať. Mestu Trenčín ďakujeme!

          • Dolné Motešice - fara

          • 25.6. sme si spravili výlet do Dolných Motešíc. Na fare nás privítal pán farár, ktorý nám všetko poukazoval a porozprával niečo z histórie fary. Ukázal nám malú kaplnku, domček, ale aj hladomorňu. V záhrade sme si opiekli špekačky a načerpali energiu na cestu späť. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu návštevu.   

          • Trenčianske Teplice

          • 24.6. Koniec roka sme si spríjemnili výletom do Trenčianskych Teplíc. Poprechádzali sme sa po parku, nakŕmili kačky, vybláznili na preliezkach a ochutnali zmrzlinu. Krásny výlet za nami. 

          • Bike tour 2020

          • 23.6. Ku koncu školského roka sme sa opäť vybrali na cyklistickú túru. Povozili sme sa uličkami našej obce a zamierili sme až k farskému kostolu. Na futbalovom ihrisku sme si dali malú prestávku a trošku si zasúťažili. U detí majú cykloaktivity veľký úspech, a preto dúfame, že sa nám cez prázdniny podarí osadiť stojany na bicykle, ktoré sme minulý rok vyhrali. 

          • Deň detí

          • 1.6. Návrat detí do školy sme oslávili spolu s Dňom detí. Deti si zasúťažili na prekážkovej dráhe, museli prejsť laserovým poľom, dokonca si mohli skúsiť slackline a zažiť tak trošku adrenalínu. Samozrejme na nich čakala aj sladká odmena. 

          • Deň matiek

          • 10.5. Aj počas domáceho vyučovania deti vyrábali krásne darčeky pre svoje mamičky ku Dňu matiek. 

          • Domáce vyučovanie - angličtina

          • 4. 5. Počas domáceho vyučovania si deti rozvíjajú aj anglickú slovnú zásobu. Hodiny angličtiny prebiehajú hravou formou. Úlohou tretiakov bolo napísať nákupný zoznam a vytvoriť detské menu, druháci mali nakresliť a popísať obľúbené jednoduché recepty. 

          • Domáce vyučovanie

          • 4.5. Počas domáceho vyučovania sa tretiaci na vlastivede učili časové priamky. A takto pekne sa im to podarilo znázorniť. Robili tiež opisy bociana bieleho. Vybrali sme tie najlepšie. 

          • Domáce vyučovanie

          • 23.4. Druháci sa počas domáceho vyučovania učili o bábkovom divadle. Úlohou detí bolo napísať krátky dej, alebo osnovu rozprávky a vyrobiť k nej bábky na paličke. Rozprávku zahrali doma súrodencom, rodičom a pani učiteľke v online vyučovaní. Na prvouke sa učili o spoločenstve včielok a mravcov. Ďakujeme za krásne fotky. 

          • Hodnotenie žiakov v šk.roku 2019/2020

          • Hodnotenie žiakov v 2.polroku v šk.roku 2019/2020

            Na základe "Usmernenia ministra školstva na hodnotenie žiakov ZŠ v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020" a uznesenia pedagogickej rady ZŠ Neporadza rozhodla riaditeľka ZŠ o priebežnom i záverečnom hodnotení predmetov nasledovne:

            Počas prerušeného vyučovania sa bude priebežné hodnotenie realizovať formou slovného hodnotenia:

            Predmety : Slovenský jazyk, Anglický jazyk, Matematika, Prvouka, Prírodoveda a Vlastiveda budú slovne hodnotené v zmysle Metodického pokynu č. 22/2011 čl. 3 na hodnotenie žiakov základnej školy.

            Stupeň  dosiahol veľmi dobré výsledky

            Žiak je tvorivý a iniciatívny, uplatňuje vlastné nápady, je otvorený voči novým podnetom, dokáže vyjadriť veku primerané postoje, ovláda poznatky, pojmy a zákonitosti podľa učebných osnov. Žiak vie vyhľadávať a využívať informácie, jeho myslenie je kritické,  dokáže hľadať vlastné riešenia, uplatňovať osvojené kľúčové kompetencie, účinne si organizuje svoju prácu a je schopný samostatne pracovať po predchádzajúcom návode učiteľa.  Pri riešení úloh pohotovo uplatňuje logické operácie, číta s porozumením súvislé texty, funkčne využíva matematické vedomosti a zručnosti. V presnosti a úplnosti požadovaných poznatkov, faktov a pojmov a vo vzťahu medzi nimi má nepodstatné medzery. Osvojené poznatky a zručnosti aplikuje pri riešení teoretických a praktických úloh samostatne, s minimálnymi odchýlkami. Jeho ústny aj písomný prejav je správny, výstižný. Grafický prejav je  estetický. Výsledky jeho činností sú veľmi dobré, originálne.

             Stupeň  dosiahol dobré výsledky

            Žiak sa snaží byť tvorivý, iniciatívny, ovláda poznatky, pojmy a zákonitosti podľa učebných osnov a vie ich využívať. Má osvojené kľúčové kompetencie, ktoré s miernou podporou učiteľa aplikuje pri intelektuálnych, motorických, praktických a iných činnostiach. Osvojenú slovnú zásobu dokáže používať pri komunikácii, hodnotení javov a zákonitostí samostatne a kreatívne alebo s menšími podnetmi učiteľa. Číta s porozumením, pri riešení úloh uplatňuje logiku. O bčas potrebuje usmernenie a motiváciu k ďalšiemu sebazdokonaľovaniu. Jeho ústny aj  písomný prejav je menej presný a výstižný. Grafický prejav je estetický, bez väčších nepresností. Kvalita výsledkov činností žiaka je dobrá.

             Stupeň  dosiahol uspokojivé výsledky

            Žiak nerozširuje svoju tvorivosť, chýba mu iniciatívnosť, priemerne si osvojuje poznatky a zákonitosti podľa učebných osnov. Pri riešení teoretických a praktických úloh s uplatňovaním kľúčových kompetencií sa vyskytujú  nedostatky. Je nesamostatný pri využívaní poznatkov, zdržanlivý pri vyjadrovaní svojich postojov, podlieha stereotypu. Čítať s porozumením dokáže len s pomocou učiteľa. Jeho ústny a písomný prejav má v správnosti, presnosti a výstižnosti nedostatky. Grafický prejav je málo estetický. Žiak často potrebuje usmernenie svojej práce, kvalita výsledkov jeho činností je uspokojivá.

                 Podklady na hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiaka bude učiteľ získavať zo spätnej väzby žiakov, a to rozhovormi so žiakmi, z portfólií žiackych prác (projekty, riešenia komplexných úloh, samostatné práce a pod.). Ide o súbor práce žiaka, ktorý vypovedá o jeho výkone. Spätnú väzbu je možné získať aj na základe konzultácií s rodičmi žiakov.

                 Keďže podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú plnohodnotne naplniť ciele niektorých, najmä výchovných predmetov ako výtvarná výchova, hudobná výchova, pracovné vyučovanie, telesná a športová výchova, náboženská výchova, etická výchova tieto nebudú klasifikované. V celkovom hodnotení žiaka na konci 2. polroka sa na vysvedčení vyjadrí absolvoval.

                      Celkové hodnotenie

            (1)  Žiak prospel s vyznamenaním, ak pri slovnom hodnotení ani v jednom vyučovacom predmete nedosiahol horšie hodnotenie ako „dosiahol dobré výsledky“ a jeho správanie je veľmi dobré. 

            (2)  Žiak prospel veľmi dobre, ak pri slovnom hodnotení ani v jednom povinnom vyučovacom predmete nedosiahol horšie hodnotenie ako „dosiahol uspokojivé výsledky“ a jeho správanie je veľmi dobré a jeho správanie je veľmi dobré.

            (3)  Žiak prospel, ak pri slovnom hodnotení ani v jednom povinnom vyučovacom predmete nebol hodnotený ako „dosiahol neuspokojivé výsledky“.

             

            V čase mimoriadnej situácie nemôže byť žiak zo žiadneho predmetu hodnotený stupňom prospechu nedostatočný alebo dosiahol neuspokojivé výsledky, t.j. nemôže opakovať ročník.

             

            V Neporadzi, 21. apríla 2020                                                                               Mgr. Miroslava Kasalová

                                                                                                                                                     riaditeľka školy

             

          • Domáce veľkonočné tvorenie

          • 22.4. Veľkonočné sviatky boli tento rok trošku iné. To však neznamená, že sa naši žiaci na ne nepripravili. Takto krásne si vyzdobili svoje domácnosti naši prváci a druháci. Poslali nám krásne fotky veľkonočných vajíčok, rôznych dekorácií, ale aj dobrôt, ktoré nesmeli chýbať na veľkonočnom stole.  

          • Domáce vyučovanie

          • 8.4. Domáce vyučovanie našich žiakov je veľmi tvorivé. V spolupráci s Recyklohrami vyrábali rúška, ktoré sú šetrné k prírode. Tretiaci v rámci pracovného vyučovania, prírodovedy a slovenčiny vyrábali zvieratko, ktoré museli pomenovať, vymyslieť mu povolanie a vytvoriť vizitku. Na slovenčine tiež písali svoje obľúbené recepty, napr. palacinky, vajíčka, či puding.  

          • Rozprávky o klíčení rastliniek

          • 8.4. Žiaci počas domáceho vyučovania písali rozprávky o klíčení rastliniek, ktoré sme si v škole spoločne zasadili vďaka spoločnosti Kaufland. Najlepšie rozprávky sme vybrali a poslali do súťaže. Držíme palce! 

          • Zmena termínu zápisu !

          •  

            Vážení rodičia budúcich prváčikov,

            v súvislosti so situáciou (koronavírusu - COVID 19)

            ktorá momentálne je,

            termín zápisu detí do 1.ročníka na šk.rok 2020/2021

            sa presúva na 

            22. 4. 2020 v čase od 13:30 do 15:30 hod.

            bez prítomnosti dieťaťa. Ďakujem !

            riaditeľka školy

            Mgr. Miroslava Kasalová

          • Oznam

          • Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu SR

            riaditeľka ZŠ Neporadza oznamuje, že prevádzka v ZŠ bude

            naďalej uzatvorená od 30. 3. 2020 až do odvolania.

             

            Naše pani učiteľky so žiakmi, rodičmi komunikujú cez sociálne

            siete (Messenger, skype, bezkriedy.sk)  v režime dištančného

            vzdelávania sa.

             

            Prosíme rodičov, aby naďalej sledovali oznamy krízového

            štábu SR, oznamy na stránke školy.

             

            Ďakujem a verím, že to spoločne zvládneme :) 

             

            riaditeľka školy