• Sadenie stromčeka

          • 3.6. V rámci projektu Recyklohry sme si opäť na školskom dvore zasadili stromček. Tentokrát sme sa rozhodli, že zasadíme orech, ktorý sme takto pekne vyklíčený našli v neďalekom lese. 

          • Lesná pedagogika

          • 3.6. - Týždeň venovaný aktivitám ku Dňu detí dnes pokračoval lesnou pedagogikou v Cigánskej doline. Deti spoznávali rôzne stromy, kvety či iné rastliny. Po menšej turistike si aj trošku zasúťažili. Ďakujeme pánovi Vavrušovi z Lesov SR! 

          • Deň detí - hasiči

          • 2.6. - Deň detí pokračoval na druhý deň návštevou hasičov z DHZ Neporadza, ktorí si pre deti pripravili veľmi zaujímavý program. Deti sa najviac tešili z Kačenky, na ktorej sa mohli povoziť. Ďakujeme! 

          • Deň detí - veda hrou

          • 1.6. - Deň detí sme oslávili hravou vedou, ktorú prišla deťom predstaviť pani Útla. Deti sa aspoň na chvíľočku preniesli na mesiac, vyrobili si raketu, obliekli sa ako kozmonauti a nakoniec si pomocou múky a kameňov vytvorili krátery. Deň pokračoval športovými aktivitami v ŠKD. 

          • Výtvarná výchova vonku

          • 27.5. Dnes sme na výtvarnej výchove vymenili školské lavice za čerstvý vzduch a tvorili z prírodného materiálu, ktorý sme našli na školskom dvore. Žiaci boli kreatívni a výsledok stál za to! 

          • Nástup žiakov od 17. 5. 2021

          • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje zákonným zástupcom žiakov 1.stupňa:

            Na základe Ministerstva školstva sa od 3. 5. 2021 rodičia nemusia preukazovať platným negatívnym testom (alebo inými platnými výnimkami - očkovací preukaz, prekonanie Covid19). 

            Rodič žiaka ZŠ predkladá len Vyhlásenie o bezinfekčnosti /nájdete ho na bezkriedy.sk/. Zmeny rozhodnutí budeme aktualizovať podľa Covid-automatu - od 17.5. do 23. 5. 2021 - červené pásmo (II.stupeň varovania). 

             

             

          • Nástup žiakov od 19.4.2021

          • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje rodičom, že pri nástupe do školy v pondelok 19.4. , neskôr pravidelne na začiatku každého týždňa je potrebné odovzdať:

            Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti jedného zákonného zástupcu s kópiou vášho testu k nahliadnutiu , ktoré Vám bolo zaslané elektronicky na bezkriedy.sk.

            Podmienkou nástupu je pretestovanie 1 zákonného zástupcu žiaka alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia na COVID 19, resp. potvrdenie o zaočkovaní. 

            Toto nariadenie je platné do odvolania.

             

          • Oznam

          • Na základe vyhlášky č.152/2021 (Vestník vlády SR) - RÚVZ TN sa žiaci 1.stupňa môžu od 7. 4. 2021 po veľkonočných sviatkoch vrátiť opäť do lavíc : ) a ŠKD.

            Podmienky nástupu:

            • negatívny Ag alebo PCR test obidvoch zákonných zástupcov (nie starší ako 7 dní) alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia na COVID 19 od všeobecného lekára pre dospelých (nie staršie ako 90 dní) alebo dokladom o druhom zaočkovaní starší ako 14 dní, alebo výnimkou z testovania zo zdravotného hľadiska
            • túto skutočnosť rodičia uvedú v čestnom vyhlásení o bezinfekčnosti ktoré odovzdajú ráno pri vstupe do budovy školy dozor konajúcej pani učiteľke
            • žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov
            • žiaci budú na obedy prihlásení automaticky, podľa toho, ako sa stravovali pred prerušením vyučovania

             

             

             

            Čiastka 56/2021                                             Vestník vlády Slovenskej republiky                                    Strana 268

             

            152 VYHLÁŠKA

            Regionálneho úradu verejného so sídlom v Trenčíne, ktorou sa zrušujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Myjava

             

               Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 6 ods. 3 písm. e), § 48 ods. 4 písm. e) a § 59b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje: 

            § 1

              Zrušovacie ustanovenia

            Zrušujú sa:

            1. Vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne č. 115/2021 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okres Myjava.

            2. Vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne č. 121/2021 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom.

            § 2

            Účinnosť

            Táto vyhláška nadobúda účinnosť 6. apríla 2021.

                                   

                                                                                                                                  MUDr. Ľudmila Bučková, MPH, v. r.

                                                                                                                                              regionálna hygienička

          • Návrat žiakov do školy po veľkonočných prázdninách

          • Na základe záverov Krízového štábu okresného mesta Trenčín sa žiaci 1. stupňa začnú znovu vzdelávať prezenčne po veľkonočných prázdninách od stredy 7. apríla 2021. V prípade zmeny termínu nástupu Vás budeme včas informovať. Podmienky nástupu zverejníme do 31. 3. 2021.

            https://trencin.sk/aktuality/deti-sa-vratia-do-skolok-a-skol-po-velkej-noci/

          • Zápis budúcich prvákov

          •  

             

            Milí rodičia budúcich prvákov,

            Základná škola Neporadza 132

            Vás pozýva na ZÁPIS PRVÁKOV na školský rok 2021/2022.

            Termín zápisu:

            8.apríl 2021 (štvrtok) od 14.00 do 16.30 hod v budove ZŠ

             

            Viac informácií v hornej sekcii: Zápis do 1. ročníka

            V prípade otázok nás kontaktujte na e-mail: skola@zs132neporadza.edu.sk

             

          • Ako sa pripraviť do školy zábavne ?

          • Príprava na zápis do školy

            môže byť pre vás i pre vaše dieťa stresujúca. Ale možno aj nie... A to vtedy, ak spojíte učenie s hrou. Preto vám prinášame zopár typov na takéto hravé rozvíjanie zručností potrebných pre budúcich prváčikov.

            Niekoľko návodov ako sa doma učiť hravo:

             

            Precvičovanie kreslenia a pevných línií

            Učenie môže byť naozaj hra a to napr. pomocou týchto stierateľných kariet. Nechajte deti nakresliť krok za krokom jedno zo zvieratiek. Deti kreslia stierateľnou fixkou na tabuľku, ktorá sa dá zotrieť a použiť na kreslenie ďalších a ďalších zvieratiek.

             

             

            Viazanie šnúrok

            Ako sa dajú šnúrky zaviazať inak okrem klasických mašličiek? ​​​​​​​

            Rátanie do 5 a jednoduché príklady

            Áno, aj chladničku u vás doma môžete zmeniť na zábavnú cvičebnicu prvých počtov. Deti vytvárajú rôzne matematické príklady a vy ich pri varení len kontrolujete.

            Rozoznávanie farieb spojené s precvičovaním logické premýšľania

            Na drevených kartičkách sa nachádza vzor, ktorý musí dieťa správne poskladať na tabuľke. Avšak pozor, musí si premyslieť v akom poradí a ktoré paličky poposúva, aby sa mu to podarilo.

            Napísať vlastné meno trošku inak, viac hravo a zábavne

            Nechajte vaše dieťa písať mená celej rodiny veľmi zábavnou formou. Nechajte ho vytvárať náramky alebo náhrdelníky, babke, mamine, tatinovi… Bude si cvičiť jemnú motoriku a popri tom zároveň písmenká.

            Prevliekanie bez akejkoľvek hrozby poranenia ihlou

            A to z jednoduchého dôvodu, pretože je plastová. Také sú tieto tabuľky, na ktorých dieťa vyšíva svetríky rôznym milým zvieratkám.

          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ Neporadza oznamuje rodičom a žiakom 1.stupňa, že na základe Vyhlášky č.121 RÚVZ  Trenčín sa od 22. 3. do 26. 3. 2021 pokračuje v dištančnom vzdelávaní podľa upravených rozvrhov. 

            121
            VYHLÁŠKA

            Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom

             

              Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 6 ods. 3 písm. e), § 48 ods. 4 písm. e) § 59b zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje:

            § 1


              (1) Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sa zakazuje všetkým zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom prezenčnou výučbou prevádzkovať zariadenia definované v § 24 ods. 1 písm. a), b), c), d) zákona č. 355/2007 Z. z., a to: materské školy, základné školy, špeciálne základné školy, stredné školy, zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, základné umelecké školy, zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť starostlivosti o deti do šesť rokov veku dieťaťa, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

              (2) Zákaz prevádzky podľa ods. 1 sa nevzťahuje na zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zdravotníckych pracovníkov a ostatných zdravotníckych pracovníkov, zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti, zamestnancov spadajúcich pod systém základných záchranných zložiek (integrovaný záchranný systém) a bezpečnostných zložiek a zároveň sa nevzťahuje na školské zariadenia poskytujúce individuálne výchovné poradenstvo a prevenciu v zmysle § 112 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            § 2


              Zrušuje sa vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne č. 102/2021 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou.

            § 3


              Účinnosť
            Táto vyhláška nadobúda účinnosť 22. marca 2021.
                                                                   

                                                                                                                                 MUDr. Ľudmila Bučková, MPH, v. r.
                                                                                                                                          regionálna hygienička

          • Oznam

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne neruší vyhlášku o zákaze prevádzky škôl od 8.3. 2021. Okres Trenčín sa aj naďalej nachádza v štvrtom stupni varovania covid automatu a situácia so šírením ochorenia je ešte stále vážna.

            Ako informovala 10.3. Mestský krízový štáb v Trenčíne riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Ľudmila Bučková, zákaz prevádzky škôl a školských zariadení bude platný aj  v nasledujúcom týždni od pondelka 15. 3.2021  https://trencin.sk/aktuality/skoly-skolky-a-jasle-nadalej-zatvorene/

            ZŠ Nepopradza, na základe týchto informácií od 15. marca 2021 (pondelka) do 19. marca 2021 naďalej pokračuje v dištančnom vzdelávaní žiakov. 

          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje rodičom a žiakom 1.stupňa, že na základe nariadenia podľa vyhlášky č.10/2021 RÚVZ TN prebieha vyučovanie v dňoch 8. 3 - 12. 3. 2021 dištančnou formou.

            VYHLÁŠKA

                Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne č. 10/2021 zo dňa 4. marca 2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou

             

              Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 6 ods. 3 písm. e), § 48 ods. 4 písm. e) § 59b zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje:

             

            § 1

             

              (1) Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sa zakazuje všetkým zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou prezenčnou výučbou prevádzkovať zariadenia definované v § 24 ods. 1 písm. a), b), c), d) zákona č. 355/2007 Z. z., a to: materské školy, základné školy, špeciálne základné školy, stredné školy, zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, základné umelecké školy, zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť starostlivosti o deti do šesť rokov veku dieťaťa, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

             (2) Zákaz prevádzky podľa ods. 1 sa nevzťahuje na zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zdravotníckych pracovníkov a ostatných zdravotníckych pracovníkov, zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti, zamestnancov spadajúcich pod systém základných záchranných zložiek (integrovaný záchranný systém) a bezpečnostných zložiek a zároveň sa nevzťahuje na školské zariadenia poskytujúce individuálne výchovné poradenstvo a prevenciu v zmysle § 112 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

            § 2

             

              Zrušovacie ustanovenie Zrušuje sa: vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne č. 84/2021 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava.

             

            § 3

             

              Účinnosť Táto vyhláška nadobúda účinnosť 8. marca 2021.

             

                                                                                                                                MUDr. Ľudmila Bučková, MPH, v. r.

                                                                                                                                           regionálna hygienička

          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ Neporadza 132 oznamuje rodičom žiakov ZŠ, že vzhľadom na súčasný epidemiologický stav v okrese Trenčín, na základe vyhlášky 87 RÚVZ v TN v týždni od 1. 3. - 5. 3. 2021 sa vyučovanie na 1. stupni bude organizovať dištančnou formou​​​​​​​

               Čiastka 35/2021                                   Vestník vlády Slovenskej republiky                                     Strana 157

             

            87

            VYHLÁŠKA

              Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava

             

             

              Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 6 ods. 3 písm. e), § 48 ods. 4 písm. e) § 59b zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje:

             

            § 1

               

              (1) Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sa zakazuje všetkým zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava prezenčnou výučbou prevádzkovať zariadenia definované v § 24 ods. 1 písm. a), b), c), d) zákona č. 355/2007 Z. z., a to: materské školy, základné školy, špeciálne základné školy, stredné školy, zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, základné umelecké školy, zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť starostlivosti o deti do šesť rokov veku dieťaťa, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

             

              (2) Zákaz prevádzky podľa ods. 1 sa nevzťahuje na zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zamestnancov orgánov štátnej správy a prevádzkovateľov na úseku kritickej infraštruktúry, zdravotníckych pracovníkov a ostatných pracovníkov v zdravotníctve, zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti, zamestnancov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života.

             

            § 2

            Účinnosť

               Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. marca 2021.

                                                                                                                                 

             

                                                                                                                        MUDr. Ľudmila Bučková, MPH, v. r.

                                                                                                                                  regionálna hygienička

          • oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje rodičom žiakov 1. stupňa, že na základe nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne môže nastúpiť do školy od 22.02.2021 len ten žiak, ktorého obaja rodičia sa podpisom zaväzujú v ČESTNOM VYHLÁSENÍ O BEZINFEKČNOSTI, že sú držiteľom negatívneho testu na COVID-19 nie starsím ako 7 dní.

            nové ČESTNÉ VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI

            / rodičia si tlačivo stiahnu z bezkriedy,sk/  podpísané oboma zákonnými zástupcami žiak odovzdá ráno pri nástupe do školy.

          • Oznam - ŠKD

          • Vážení rodičia, v súvislosti s príspevkom (vo výške 4 €/za mesiac) na čiastočnú úhradu nákladov v ŠKD Vám poskytujeme informácie k poplatkom:

            Poplatok uhraďte na účet OÚ Neporadza.

            Číslo účtu IBAN:   SK90 5600 0000 0006 2834 4001

            Do správy pre prijímateľa napíšte: meno a priezvisko dieťaťa

            1. Variabilný symbol: 032021    suma: 8 €    (t.j. za mesiace február, marec) – uhradiť do 19. 2. 2021

            2. Variabilný symbol: 062021    suma: 12 €  (t.j. za mesiace apríl. máj, jún)  - uhradiť do 30.4.2021

             

            Ďakujeme !