• Návrat žiakov do škôl

          • Na základe platného rozhodnutia MŠVVaŠ SR sa

            od pondelka 8. 2. 2021 môžu otvoriť Základné školy pre 1.stupeň nasledovne:

             

            1. Podmienkou je, aby jeden z rodičov, ktorý bude vyprevádzať žiaka do školy, mal negatívny výsledok RT-PCR/antigénového  testu nie starší ako 7 dní.

            2. Kópiu potvrdenia negatívneho výsledku rodič prikladá ako prílohu k Čestnému vyhláseniu o bezinfekčnosti (príloha č.11/a) - tlačivo si môžete vytlačiť z vašej pošty na bezkriedy.sk

            3. Žiaci 1.stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            4. Ak rodič neabsolvuje testovanie, žiak nemôže nastúpiť do ZŠ, ostáva doma - rodič je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Škola ho eviduje ako neprítomného na vyučovaní.

             

            Zároveň prosím rodičov detí ZŠ, aby nás informovali, ak ich dieťa nenastúpi. 

            Deti, ktoré nenastúpia do ZŠ je možné  odhlásiť zo stravy do pondelka 7:30 hod. u vedúcej jedálne na t.č.032/6594009  

            Ďakujem za pochopenie!

             

             

          • Vianoce

          • 18.12. Pred odchodom na vianočné prázdniny sme si s deťmi vyrobili vianočnú ozdobu, vyzdobili medovníky a nechýbalo ani rozbaľovanie darčekov. 

          • Vianočný pozdrav

          •  

            Hviezdička na nebi svieti
            a deň za dňom rýchlo letí.
            Do Štedrého večera
            je už len krok,
            tak
            vám milí žiNci a rodičia želáme krásne Vianoce
            a šťastný Nový rok.

             

            Vám praje kolektív ZŠ

             

            PF 2021

             

             

          • Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“

          • 1. V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak žiak alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade žiak nenavštevuje školu prezenčne.

            2. Ak je žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            3. V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu.

            a) Podľa § 1 ods. 3 a § 2 ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16.

            4. V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke, v zmysle vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.

            a) Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            b) Žiak nultého a prvého až štvrtého ročníka základnej školy, ktorý sa nezúčastnil testovania, majú podľa § 1 ods. 2 písm. f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti.

             

             

             

             

             

          • Jesenný zber papiera

          • Od 12. 10. do 26. 10 sa v našej škole uskutočnil zber papiera.

            Spolu sme nazbierali takmer 1840 kg ! 

            Poďakovanie patrí všetkým žiakom a ich rodičom, ktorí sa s chuťou do zberu zapojili. Výsledky boli tesné, a tak pani učiteľky rozhodli takto:

            ZBER PAPIERA – VYHODNOTENIE

            1. Johanka Gešvantnerová        362,7 kg

            2. Adelka Kučerková                  357,6 kg

                Nelka Kučerková

            3. Miriam Sára Útla                    268,2 kg

            4. Lukáš Michael Kasala            245,4 kg

            5. Adamko Buchel                      220 kg

            6. Thobias Chudý                       138 kg

            7. Miška Kopecká                        71,3 kg

            8. Matej Dlábik                             56,5 kg

            9. Radko Hlocký                           32,5 kg

            10. Sebastián Kello                      30,5 kg

            11. Alex Šteffek                          21,84 kg

            12. Leo Tunega                            15,5 kg

                  Paulínka Žáčiková                  15,5 kg

            Všetci zberači budú po príchode (z jesenných prázdnin) do školy odmenení sladkosťou, no a tí najlepší aj vecnou odmenou :)  

            Všetkým patrí veľká vďaka za to, že prispeli k ochrane životného prostredia !

             

          • Imatrikulácie prvákov

          • 22.10. Vo štvrtok sme medzi seba oficiálne prijali našich prváčikov. Nemali to však jednoduché a museli splniť 6 úloh, s ktorými im pomáhali naši štvrtáci. A keďže boli všetci veľmi šikovní, pani riaditeľka ich s radosťou pasovala za prvákov! 

          • Súťaž v zbere starých mobilov

          • 22.10. Súťaž v zbere starých mobilov mala na našej škole veľký úspech. Spolu sme vyzbierali 87 starých mobilov. 

            1. miesto - Alexander Kopecký - 43 mobilov

            2. miesto - Matej Dlábik - 18 mobilov

            3. miesto - Lukáš Kasala - 8 mobilov 

            Gratulujeme!

          • Október - mesiac úcty k starším

          • 21.10. - Keďže je október mesiacom úcty k starším, rozhodli sme sa na návštevu pozvať pána učiteľa Petra Gulára, ktorý dlhé roky učil na našej škole. Deťom porozprával o svojej obľúbenej knižke, ale aj o rôznych povestiach našej obce. Pani Laššová prečítala deťom úryvok z obľúbenej knižky. Deti beseda veľmi zaujala. 

          • Zdravá výživa

          • 16.10. Svetový deň zdravej výživy sme si pripomenuli aj tento rok. Hlavne v tomto období je dôležitá zdravá výživa a prijímanie dostatočného množstva vitamínov. So žiakmi sme sa porozprávali o potravinovej pyramíde, spravili sme si pokus s jabĺčkom a doplnili vitamíny v podobe ovocia. 

          • Súťaž o najkrajšiu tekvičku

          • 14.10. Naši žiaci využili svoju fantáziu a zapojili sa do súťaže o najkrajšiu tekvičku. Všetky tekvičky boli krásne, a preto si pochvalu a sladkú odmenu zaslúžili všetci. Vyhrať však mohli len traja:

            1. miesto - Leo Tunega - tekvička "Kvetináč"

            2. miesto - Sonka Kopecká - "Sovička"

            3. miesto - Johanka Gešvantnerová - "Snehuliak"

            Gratulujeme!

          • Súťaž

          • Prihlás sa do 26. 10. 2020 u svojho učiteľa a zaplať štartovné 4 €.

            1. 12. 2020 zabojuj a vyhraj krásny diploma cenu

            viac na: https://vsetkovedko.sk/

             

             

          • Zber papiera

          • 12.10 - 23.10. 2020 sa uskutoční v našej škole zber papiere. Odvážený papier môžete priniesť do vestibulu školy. Ďakujeme! 

          • Bicyklový výlet

          • 8.10. Dnes sme využili pekné počasie a vybrali sme sa na bicyklový výlet. Cestou ku kostolu do Dolných Motešíc sme sa zastavili na ihrisku, kde sme si trošku zasúťažili. Deťom sa výlet veľmi páčil. 

          • Jesenné tvorivé dielne

          • 5.10. V rámci ŠKD sme zorganizovali tvorivé dielničky, kde mohli žiaci využiť svoju kreativitu a spoločne sme si tak vyzdobili vestibul školy. 

          • Starý mobil sem

          • 21.9. - 30.9. 2020 môžete priniesť svoje staré mobily (bez batérie) do zberných boxov v budove ZŠ alebo v potravinách Sama. Ďakujeme!

          • Do školy na bicykli

          • V termíne 21.9. - 2.10. 2020 príď do školy na bicykli alebo kolobežke a hráš o ceny pre seba aj svoju školu. Podporme tak heslo tohtoročnej kampane a "Nerobme z detí autoholikov!"

          • Deň gramotnosti

          • 9.9. Tento deň nebol klasickým vyučovacím dňom, ale DŇOM UČENIA SA HROU, kde si žiaci mohli počas dvoch vyučovacích hodín otestovať svoje vedomosti hravou formou. Aktivity boli zamerané na podporu a zvýšenie gramotností - čitateľskej, matematickej, finančnej - poznávanie našej meny, hodnoty peňazí, nakupovanie, banky,  prírodovednej - triedenie odpadu.

            Bol to deň netradičný, zaujímavý.  Určite sa zhodneme všetci na tom, že naše deti chceme čo najlepšie pripraviť do života, odovzdať im  veľa vedomostí a zručností a o tom gramotnosť je. 

            A prečo Deň gramotnosti ? 

            8. september si svet každoročne pripomína ako MEDZINÁRODNÝ DEŇ GRAMOTNOSTI. Oslavuje sa na základe rozhodnutia Organizácie Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru UNESCO od roku 1966. Podnetom na zavedenie sviatku bol prvý svetový kongres o boji proti analfabetizmu, ktorý sa konal v roku 1965 v Teheráne. Na Slovensku problém negramotnosti rieši povinná školská dochádzka. 

          • Školská jedáleň

          • Oznam

            Žiaci 1., 2., 3. a 4.ročníka - neplatia stravné, majú zatiaľ zaplatené (fin. zábezpeka) ešte z minulého šk.roka. 

          • Pokyny riaditeľky školy pre zákonných zástupcov detí k organizácií ZŠ a ŠKD od 1. 9. 2020 v šk.roku 2020/2021 (vypracované v zmysle odporúčaní MŠVVaŠ SR vydaného v auguste 2020)

          • 1. Prvý školský deň – 2.9.2020 je príchod do školy o 8:00 hod. Žiaci si prinesú prezúvky (ktoré si odložia v šatni), rúško. Žiak (al. zákonný zástupca žiaka 1.ročníka) prekladá pri prvom nástupe do ZŠ Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa (príloha č.3).

            V prvý školský deň si žiaci nenosia do školy žiadne pomôcky ani školskú tašku. 

            Okrem žiakov a zamestnancov školy je vstup iných osôb do budovy školy zakázaný!

            Od 2.9. do 14. 9. 2020 má udelenú výnimku pre vstup len jeden zo zákonných zástupcov žiakov 1. ročníka (len matka alebo otec, nie obaja).

            2. Po každom prerušení dochádzky žiaka do ZŠ v trvaní viac ako 3 dni predkladá zákonný zástupca písomné Vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia COVID-19 a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č.4).

            3. Zákonný zástupca zodpovedá za dodržanie hygienicko-epidemiologickými opatrení pri príchode a odchode žiaka zo ZŠ (rúška, dezinfekcia rúk, nosenie si papierových jednorazových vreckoviek)

            4. V prípade, že u žiaka je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácií triedneho učiteľa a riaditeľku ZŠ. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola žiakovi nariadená lekárom všeobecnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiak zo školy vylúčený.

             

            Opatrenia k zabezpečeniu bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov od 3.9.2020:

             

            • Pri vstupe do budovy školy si žiak dezinfikuje ruky, následne mu bude odmeraná teplota (nebude umožnený vstup do školy tím žiakom, ktorí budú mať teplotu nad 37,2 °C) v čase od 7:00 do 7:30 nepedagogickým zamestnancom, od 7:30 dozor konajúcim pedagógom. O 7:40 sa budova školy zatvára. Vyučovanie sa začína o 7:45.
            • Žiak si v šatni rúško odloží do mikroténového vrecúška a zavesí na háčik. Rezervné rúško má schované v školskej taške. Odchádza do svojej triedy.
            • Vzhľadom k tomu, že naša škola má malý počet žiakov a vzdelávanie výchovných predmetov (t.j. hudobná, výtvarná, telesná výchova) prebieha spoločne (1.-4.ročník) rúška nie je v triede ani v priestoroch školy povinné nosiť.
            • Druhé (rezervné) rúško žiak použije pri odchode z budovy školy (do šk.jedálne, domov)
            • Počas pobytu v školskej jedálni je povolené sňať rúško len počas konzumácie jedla.
            • Žiak si do školy nenosí textilné uteráčiky. Toalety a triedy sú zabezpečené papierovými utierkami s dezinfekčným mydlom. Žiaci budú o hygienicko-epidemiologických pravidlách poučení od svojich triednych učiteľov.

             

             

                

             Mgr. Miroslava Kasalová

                                                                                                                                                     riaditeľka školy