• Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Milí rodičia a žiaci!

            Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční 2.9.2024 o 8:00 hod v priestoroch školy. 

            Prvý deň si netreba nič doniesť. Deti dostanú darček na uvítanie a rodičia inštrukcie k začiatku šk. roka, prihlášku do ŠKD. Aktovky a prezuvky si donesú žiaci až na druhý deň t.j 3.9.2024, kedy začínajú aj obedy a ŠKD.

            Zoznam pomôcok, ktoré budú žiaci potrebovať pri nástupe od septembra:

            • prezuvky s bielou podrážkou a uzavretou pätou
            • peračník : ceruzky B č.2 - 2 ks, trojhranné farebné pastelky (aspoň 12 farieb), guma, strúhadlo
            • neskôr - v novembri: atramentové pero ( napr. plniace pero s bombičkami Tornado ,Stabilo) nie gumovacie!
            • obaly na zošity A5: 5 ks, A4: 7 ks
            • na výtvarnú výchovu: výkresy A4 (20 ks), voskovky, anilínové vodové farby, plastelína, podložka na modelovanie, plochý a guľatý štetec č.8 -12, sýte farebné papiere, oblé nožnice, pohárik na vodu, tyčinkové lepidlo = zabaliť do vrecúška na šnúrku ( nie igelitovej tašky ! )
            • na telesnú výchovu: tepláková súprava (tepláky a bunda), biele tričko, ľahké tenisky s bielou podrážkou, ponožky, krátke nohavice = väčšie vrecko na úbor (nie igelitová taška !
            • zošity a učebnice dostanú deti v škole
            • Všetky pomôcky (písacie, výtvarné), prezúvky a potreby na telesnú výchovu treba označiť menom dieťaťa alebo inou poznávacou značkou !!!

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné ukončenie školského roka .

            Dňom 28.6.2024 sa ukončil školský rok 2023/2024. Na dva mesiace sa zavrú školské brány a žiaci i učitelia majú pred sebou zaslúžený dvojmesačný oddych. Milí žiaci, desať mesiacov ste plnili svoje školské povinnosti a vaša snaha je odzrkadlená vo vašich výsledkoch - VYSVEDČENIACH, ktoré ste dostali. Teraz sú pred vami prázdniny, ktoré vám poskytnú oddych a načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka. Prajeme vám príjemné prázdninové chvíle, veľa nových poznatkov, zábavy, aby sme sa oddýchnutí, dobre naladení, plní energie znova stretli 2.septembra 2024 v škole !

          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka so štvrtákmi.

            V živote je to tak, že niečo končí a iné začína. Pred štyrmi rokmi boli tieto deti plné očakávania a zároveň i neistoty. Každý z nich bol iný a zároveň jedinečný. Ďakujem, že som mohla byť súčasťou života práve týchto detí. Ďakujem rodičom za spoluprácu a vám milí štvrtáci, prajem šťastný let v piatom ročníku :) Vaša triedna p.učiteľka

          • Plavecký výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik.

            Od 24. do 27. júna sa naši žiaci 1. - 4.ročníka zúčastnili plaveckého výcviku v krytej plavárni v Bánovciach nad Bebravou. Kurz bol vedený vo veľmi dobrej nálade, aby žiaci získali hlavne pozitívny vzťah k vode a k plávaniu. Každý deň sme začínali rozcvičkou, aby sme sa pripravili na trénovanie všetkých spôsobov plávania ako znak, kraul a prsia. Žiaci, ktorí mali menej odvahy trénovali jednotlivé spôsoby s plavákmi a neskôr bez nich, tak aby si osvojili správnu techniku dolných aj horných končatín. Nemohli chýbať ani skoky do vody či potápanie sa a lovenie pukov, čo bolo pre žiakov veľmi zábavné. Celý týždeň sme ukončili súťažami vo vode, odovzdaním diplomov. Všetci žiaci úspešne zvládli základný a zdokonaľovací plavecký výcvik.

          • Výlet na bicykloch

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet na bicykloch.

            Dňa 20.6.2024 sa uskutočnil, náš už tradične obľúbený, výlet na bicykloch na faru do Dolných Motešíc. "Vietor vo vlasoch" máme radi všetci a s pánom farárom je vždy sa o čom porozprávať. Deti si opiekli špekáčky, slaninku, objavili v pivnici netopiera, preskúmali "čarovnú" povalu a nakŕmili barančekov. Ďakujeme za krásny čas !

          • Školský výlet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet.

            Koncoročný školský výlet je dôležitou súčasťou školského roka, ktorý deti poteší a zároveň sa niečo nové naučia. Ten náš sa uskutočnil dňa 14.6.2024. 1.miesto ktoré sme navštívili sa nachádzalo v prekrásnom prostredí Smolenického zámku. VČELCO. Počas exkurzie deti spoznali svet včiel a ich úžitok pre človeka, časti tela včely medonosnej. V krátkom filme uvideli všetky činnosti, ktoré počas svojho života včely vykonávajú. Videli a ochutnali sme včelie produkty. Počas prehliadky spoznali históriu včelích úľov a plástov na rámikoch. Nakoniec si v tvorivej dielni vyrobili sviečku a v obchodíku kúpili medové darčeky pre svojich blízkych. 2. miesto nás preskúšalo vo vedomostiach o dopravnej výchove. Čochvíľa sú tu prázdniny a bicyklovanie patrí k letu. Navštívili sme dopravné ihrisko RM JET v Trnave. Po teoretickej časti, realizovanej v učebni, ktorej cieľom bola prevencia dopravnej nehodovosti detí, čakala deti praktická časť v exteriéri dopravného ihriska. Na šliapacích pedálkár Berg a bicykloch si precvičili získané teoretické vedomosti. 3. zástavka bola Trnava - park, Bernolákova brána, hradby, Trojičné námestie, občerstvenie v pizzérii a nákupy v Action. Unavení, so spevom , a super zážitkami sme sa vo večerných hodinách vrátili domov.

          • Deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

            7.6.2024 v poobedných hodinách od 15:00 hod sa, v spolupráci ZŠ, MŠ a Obecným úradom Neporadza, uskutočnil na futbalovom ihrisku Deň detí.

          • ARAKOVO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ARAKOVO.

            V piatok 7.6.2024 naši žiaci zažili jedinečnú možnosť sa stretnúť s exotickými vtákmi - rôznymi druhmi Ara ( Ara ararauna, Ara arakanga, Ara zelenokrídla, Ara vojenská, Ara kaninda, Ara hyacintová, ale aj Ara harlekýn, či Ara calico), Kakadu bielym a Kakadu žtlochocholatým. Všetkých sme si mohli vziať na ruku, pohladkať, odfotiť sa s nimi a tiež ich kŕmiť. Každý papagáj mal svoje meno a svoju osobnosť. Skoro všetky vedia rozprávať, napodobňujú rôzne zvuky, pískanie, smiech alebo dokonca psí štekot. Ary a kakadu milujú rôzne semienka, orechy a ovocie. Hlavne hrozno a jablká. Dokonca majú radi aj čili! No nemôžu avokádo - je pre nich vysoko jedovaté. V zajatí sa ary dožívajú priemerne okolo 50 – 60 rokov, pri dobrej starostlivosti sa však vedia dožiť aj 80 rokov a viac. Kakadu sa dožívajú okolo 60 rokov. Vo voľnej prírode sa však mnohokrát nedožijú ani dospelosti (5 -7 rokov), nakoľko ich život ohrozujú predátori, domorodí lovci, pytliaci a výrub dažďových lesov. Ďakujeme ! Deti sa rýchlo osmelili a s každým sa chceli odfotiť alebo nakŕmiť!

          • Športová olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športová olympiáda.

            Dňa 31.mája 2024 žila naša škola športovým duchom. V tento deň sa uskutočnila športová olympiáda medzi školami :ZŠ Neporadza, ZŠ Bobot, ZŠ s MŠ Dubodiel a ZŠ s MŠ Veľká Hradná - 34.ročník, ktorú otvorila pani riaditeľka školy. Nechýbala ani naša tradičná olympijská hymna, ktorú si deti zaspievali. Po rozdelení súťažiacich do kategórií 1. a 2.ročník chlapci a dievčatá, 3. a 4.ročník chlapci a dievčatá podľa jednotlivých disciplín sa začalo veľké športovanie. Športová olympiáda začala najprv tradičnými športovými disciplínami - beh na 60 m, hod do diaľky kriketovou loptičkou a skok z miesta do diaľky. Po disciplínach sme si zahrali turnaj vo vybíjanej - dievčatá a turnaj vo futbale - chlapci. Zdravé súperenie, vytrvalosť žiakov a hlavne dodržiavanie pravidiel fair-play motivovalo súťažiacich podať čo najlepšie výkony. Bola výborná organizácia a spolupráca učiteliek, rodičov a OÚ Neporadza, obdivuhodné výkony detí, fantastická atmosféra, deti majú zážitky na celý život.

            Ďakujeme všetkým zúčastnením !!!

          • Pracovné vyučovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pracovné vyučovanie.

            Na pracovnom vyučovaní v stredu 29.5.2024 si mali žiaci 3. a 4.ročníka doniesť podľa vybraného receptu suroviny na ovocno-zeleninové smoothie. Urobiť ovocné smoothie nie je nič zložité, takže to deti zvládli aj sami. Najprv si pekne pokrájali ovocie, pridali trošku džúsu či mlieka (mandľové, kokosové alebo kravské) a potom šup do mixéra. Mňamky, smoothie boli fantastické - naservírované potom odniesli ochutnať aj ostatným spolužiakom a pani učiteľkám.

          • Návšteva obecnej knižnice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva obecnej knižnice.

            Dňa 29.5.2024 sme navštívili našu obecnú knižnicu. Pani knihovníčka Iveta Mazáňová žiakom pripravila podujatie, na ktorom sa rozprávali o encyklopédiách, kde nájsť register v knihe, čo je titulná strana a ako vyhľadávať informácie.

          • Chemická show

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chemická show.

            Vo štvrtok 23.5.2024 k nám zavítali chemici zo Spoznávaj vedu, ktorí žiakom ukázali a dali im možnosť spoznať vedu trochu inak. A to zábavnou formou. Predvádzali rôzne chemické reakcie sprevádzané úžasnými vizuálnymi efektmi. Úžasné, ďakujeme!

          • Čítanie v tráve

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítanie v tráve.

            Na čítanie si nájdeme čas vždy - aj na školskom dvore. Bolo krásne počasie, po veľkej prestávke, a najedený. Každý žiak si našiel miesto v tráve na čítanie svojich kníh.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

            V piatok 10.mája 2024 si naši žiaci pod vedením pani učiteliek a pani vychovávateľky pripravili krásny kultúrny program ku Dňu matiek. Program pozostával z piesní, tancov, básničiek ,ktoré potešili všetky mamičky. Žiaci, ktorí navštevujú spev a hru na harmoniku zo SZUŠ Trenčianske Teplice vdýchli programu správny umelecký zážitok.

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Aj Zem má svoj sviatok a každoročne ho slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktoré ohrozujú ľudstvo aj našu planétu. Mottom tohtoročného Dňa Zeme 2024 je Zem verzus plasty. Prostredníctvom pútavej prezentácie si žiaci uvedomili, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a spoločným úsilím chrániť jej poklady pre budúce generácie. Po prezentácií si žiaci vypočuli Rozprávku o Igelitke, následne si každý vyrobil svoju papierovú tašku so správnymi eko - značkami, recyklo - značkami. Zahrali si hru Triedim, triediš, triedime. Na záver žiaci testom Priateľ prírody zistili, akým spôsobom môžu ešte napomôcť k ochrane životného prostredia.

          • Divadelné predstavenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie.

            11.4.2024 nás navštívilo potulné Divadlo Príbeh zo Žiliny. Na divadelné predstavenie sme pozvali aj našich malých kamarátov z materskej škôlky. Na divadielko sa v našej škole vždy veľmi tešíme. Nebolo tomu inak ani dnes. Herci nám zahrali príbeh "Ako babka s dedkom spolu nažívali". Bola to rozprávka poučná i úsmevná.

          • Návšteva predškolákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva predškolákov .

            Dnes 27.3. 2024 nás potešili svojou návštevou predškoláci zo škôlky. Na otvorenej hodine v 1.ročníku si, po radostnom zvítaní sa s kamarátmi - terajšími prvákmi, posadali rovno do lavíc. Pani učiteľka previedla deti zákutiami jednotlivých vyučovacích predmetov. Prváci ukázali, čo sa za pár mesiacov v škole naučili. Prečítali hádanky, ktoré predškoláci hravo uhádli. Po predstavení sa a napísaní mena na tabuľu postupne priraďovali hračky k správnym začiatočným písmenkám, počítali kvapky, hrali sa. Na záver si zacvičili pripravenú zostavu v cvičebni, kde ich starší žiaci na pamiatku odmenili medailami. Deti sa v škole cítili veľmi príjemne, o čom svedčili ich nadšené tváričky. Veríme, že aj vďaka tomuto stretnutiu, pôjdu deti k zápisu do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou.

          • Deň vody - 22.marec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody - 22.marec.

            Aj v tomto roku si v tento deň žiaci prostredníctvom zážitkového učenia pripomenuli, aká dôležitá je voda pre nás a pre celú našu planétu Zem. Tak, ako je voda neodmysliteľnou súčasťou nášho každodenného života, tak bola aj v tento deň súčasťou vyučovania na našej škole. Preto sme žiakom pripravili aktivity s cieľom poukázať na jej dôležitosť. Žiaci vytvorili plagát, kvapku s kolobehom vody v prírode. Pripomenuli si, kde sa voda nachádza, ako s ňou hospodáriť a ako ju chrániť.